Králové pro každou zahradu

28.08.2013 11:10

Kdo by se ještě před nějakými patnácti lety nadál, že se po českých zahradách budou běžně prohánět natolik ušlechtilé stroje, jako jsou zahradní traktory. Tento vývoj je logický. Se zahradním traktorem totiž nezískáváte „jen“ sekačku trávy, ale také celoročního pomocníka na různé práce na zahradě a kolem domu.

V současné době už není sebemenším problém traktor sehnat, ale naopak paradoxně dobře si vybrat. Nabídka je velmi široká, a to co se týče kvality i parametrů, schopností a technické vybavenosti.
Do množiny zahradních traktorů můžeme zařadit i ridery. Zjednodušeně řečeno jde o velké sekačky s objemným košem a sedadlem. Práce s nimi je ale výrazně pohodlnější (sedí se na nich) a rychlejší. Díky umístění motoru pod sedadlem má řidič skvělý výhled na sečenou plochu, a proto se manévry mezi stromy, keři či jinými překážkami obejdou bez problémů. Výhodou je také mimořádný poloměr otáčení.
Jízda rideru se ovládá pomocí manuální převodovky (zpravidla pětistupňová), anebo hydrostatické převodovky. To je obdoba automatu, jaký známe z automobilů, a do složitějšího terénu s množstvím překážek ho lze jenom doporučit.

Zdroj: https://www.novinky.cz/bydleni/zahrada/311411-kralove-pro-kazdou-zahradu.html


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo