Pletivo a ploty kolem SEO

15.08.2011 08:16

SEO optimalizace na pletivo, ploty, brány a branky pro Seznam

Je zajímavé, možná spíš děsivé, co český internetový vyhledávač Seznam už třetí měsíc předvádí. Začalo to už na konci května, kdy nasadil nový algoritmus vyhledávání. Od té doby se výsledky rozstřelily (výstižnější pojmenování mě nenapadá) a není možné je vrátit do jakkoliv akceptovatelné podoby. Týká se to mnoha webů, pro které seo dělám a kde SEO otimalizace normálně funguje na klíčová slova typu zahradní nábytek, seo optimalizace, zahradní traktory, zahradní nářadí a další. Ploty, pletivo, branky, brány a oplocení jsme začal dělat až během tohoto období "bezvládí" a nestíhám se divit. Zatím co Google normálně indexuje obsah tohoto PR blogu včetně všech stránek a podstránek, Seznam na to úspěšně dlabe a výsledky vystřeluje jak Sověti rakety. Někdy dobře, jindy špatně. Blbé je, že je na Seznam napojený celkem velký business (a teď nemyslím můj horáž za SEO optimalizace nebo PR blog) a majitelé eshopů a webových stránek v lepším případě žasnou, v horším skřípou zubama. Mě by stačily dvě slova. Pomiňme zahradní traktory, nářadí, zahradní techniku a zahradní nábytek, kterými si jenom rozšiřuje stabilitu tohoto PR blogu apojďme se podívat na pletivo, branky a vrata.

Pletivo, branky a oplocení zahrady

Zahrady a jejich oplocení je základem zabezpečení. Oplocení může tvořit pletivo a vstup do zahrady branky nebo brány. Pletivo i branky mají svého výrobce. Nebudeme teď řešit přesné úkony, které musí výrobce oplocení činit, aby bylo pletivo ideálně vypnuté, brána usazena a orevírání branky funkční. Jde nám o pletivo obecně. Proč se vlastně vyrábí poplastované a pozinkované pletivo? Hloupá otázka, jednoduchá odpověď. Pletivo je většinou ze železa. Ocelové pletivo je levné, funkční, snadno použitelné a opravitelné. Pro oplocení je takové pletivo naprosto ideální. Hlavní dva způsoby protikorozní ochrany pletiva jsou právě plast a pozink. Pozinkované pletivo poznáte snadno. Pozinkované pletivo má "kovovou" barvu. Vedle něj poplastované pletivo je většinou bílé, na druhou stranu plast, kterým se pletivo potahuje, je ideálním materiálem i pro jiné barevné varianty pletiva. Poplastované pletivo tak může být nejen bílé, ale i černé nebo "barevné" - tj. červené, žluté, modré... Výběru ani fantazii se u poplastovaného pletiva meze nekladou. Pozinkované plettivo se vyrábělo i dřív, ale kvalita pozinku byla bídná a výsledkem bylo orezlé pletivo. I poplastované pletivo může být nekvalitní. Takové pletivo poznáte snadno, zlášť pokud je bílé, neboť skrz plast "protéká" korore. Jaké pletivo vybrat je na osobní preferenci každého. Nerozhoduje ani tak cena jakožto hlavně vkus a požadavek na barvu oplocení, pro které je pletivo určeno.

 

 

 

Brány a vrata - výroba, prodej eshop

Součástí oplocení není pouze pletivo, ale i vstupní zařízení. Tomu u oplocení říkáme brána nebo branka. Branky jsou primárně určené pro vstup osob a brány pro vjezd vozidel. Malá branka samo sebou stačí i pro vjezd osoby s kolečkem, brány zase mohou použít i chodci. U volby brány vs. branky jde vždy o priority z hlediska účelu a využití, pro které jsou branky nebo brány navrženy. Brány může být využívána místo branky, na druhous tranu branka je levnější než výroba brány. Pak jsou tu specifické požadavky na oplocení jako je bezpečnost a požádní ochrana, kdy například oplocení u autobazaru musí mít nouzový východ, což jsou protilehlé brány a podobně. Stejně tak i branky mají některé předem definované parametry, což jsou především normované rozměry šířky branky. Prodej branky je možné díky jejím rozměrům relaizovat přes eshop. Brány jsou většinou vyráběny na klíč a přes eshop je možné maximálně zadat požadavek na rozměr brány před její výrobou nebo pro nacenění.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo