Pletivo nebo jiný materiál pro oplocemí a ploty

17.10.2012 22:32

Pletivo není jediný materiál, který lze pro stavbu oplocení využít

Z hlediska materiálu je sice pletivo nejrozšířenější, rozhodně ale není jediný materiál, který lze pro stavbu plotu využít. Dalšími možnostmi jsou kov v jiné formě než jako pletivo, dřevo a nebo plast. Pletivo je ale nejvíc vidět. Jaké druhy pletiva jsou na trhu jsme si v rámci tohoto PR blogu představovali už nesčetněkrát, takže se pojďme na pletivo podívat jako na materiál, který je pro ploty ekonomicky výhodný. Ekonomickou výhodou pletiva je jeho cena a cenu určuje náročnost výroby. Pletivo je na výrobu relativně nenáročné a proto je u něj i příznivá konečná cena. Navíc je i samotná montáž pletiva relativně snadná (i když jsou i snadnější způsoby, například plotové dílce se montují snáze než pletivo, které je potřeba vypnout, pro středně velké a větší ploty jsou plotové dílce velmi nákladné a časově náročné an montáž).

 

 

Dřevěné ploty a sloupky pro oplocení

Dřevo pro ploty dva způsoby využití. Tím prvním je výplň oplocení a druhým pochopitelně sloupky plotu. Plotové sloupky samozřejmě mohou být kovové i plastové. Dřevěný plot se ale nejvíc vyjímá s dřevěnými sloupky. Samozřejmě, že lze dřevěné dílce plotu přimontovat na kovové sloupky. Jako materiál spolu ale kov a dřevo nevytváří právě harmonický celek a proto se obecně doporučuje využít pro dřevěné ploty rovněř dřevěné sloupky.

Plastové ploty a oplocení

Poslední, moderní materiál pro oplocení, je plast. Plastové oplocení má řadu výhod. Je lehké, plastové oplocení většinou tvoří hotové dílce, takže i jeho stavba je rychlá a montáž zvládne každý i svépomocí, plast má vysokou variabilitu barevné varianty (zákazník si fakticky může vybrat jakoukoliv barvu z celého barevného spektra mezi černou a bílou). Navíc je plastové oplocení lehké, takže i samotný transport dílců není tak nákladný. Co plastovému oplocení škodí nejvíc je UV záření. Plast pod působením slunce chřadne - tzv. koroduje. To plastí pro plastové ploty i plastové sloupky oplocení. Proto je třeba najít kvalitní materiál od kvalitního výrobce plastových oplocení!


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo