Pletivo pro oplocení a ploty

31.07.2011 12:34

Pozinkované nebo poplastované pletivo - výběr pletiva je ještě větší

Pletivo, to je velmi široký pojem. Dřív byl na trhu jeden druh pletiva a tím bylo rezavé pletivo. Takové pletivo bylo hojně k mání za minulého režimu. Ono to pletivo samozřejmě původně rezavé nebylo, ale rezavým se jako součást oplocení brzy stalo. Pletivo takové kvality stálo za starou bačkoru a vsadím se, že i pletivo použité na tzv. "železnou oponu" bylo z podobně kvalitního dráhu. Ostatně, na youtube jsou archivní videa z doby, kdy se pletivo ze "železné opony" stříhalo. Samozřejmě ne každý potřebuje pletivo právě na stavění zátarasů, i když od toho pletivo je. Pletivo se používá pro oplocení a ploty a ploty i oplocení obecně slouží k zabránění vstupu nezvaných hostů na soukromý pozemek. Ploty a oplocení samozřejmě nemusí být pouze kovovétedy takové, na které se využívá pletivo, i když kovové mohou být i třeba kované ploty apod.), ale může se použít i dřevo a dřevěné plotovky. Přesto, pozinkované nebo poplastované pletivo je pro oplocení velmi žádané. Jedním z důvodů je fakt, že je pletivo jako materiál levné a ploty nejsou ve výsledku tak pracné.

Pletivo, brány a branky v oplocení

Je samozřejmě hezké, mít pozemek obehnaný plotem, ale kžadý plot, každé oplocení, potřebuje vstup. Vstup v oplocení se nazývá brána. Pokud jde o malý vchod dovnitř oplocení, pak branka. Na brány i branky se využívá stejný metariál jako na oplocení, takže můžeme mít branky vyplněné pletivem. I zde platí, že je pletivo levné a lze jej díky této výhodě jako výplň branky využít. Branky jsou vlastně malé brány. Branky a brány odlišuje účel, jakýv  oplocení plní. Branky jsou určeny ke vstupu osob a brány k vjezdu strojů a vozidel. Ne každé oplocení musí mít bránu a stejně tak není nutné, aby mělo každé oplocení branku. Záleží na účelu oploceného pozemku. Branky slouží především u malých zahrad, kde stčí ke vstupu, eventuelně vjezdu s kolečkem nebo jiným pracovním náčiním. Branky i brány mají normované rozměry, i když lze vyrobit jakoukoliv branku nebo bránu na klíč. Mimochodem, zahrady jsou dnes velké téma nejen z hlediska oplocení (kam spadá i pletivo), ale i z hlediska návrhů a údržby zahrad.

Levné pletivo a nákup pletiva přes internet

Pletivo, branky i v jisté míře i brány jsou ideální komoditou, kterou může výrobce nabídnout přes svoje webové stránky. Webové stránky nemusí mít nutně eshop, neboť pletivo a branky sice přes eshop prodejné jsou, neboť jsou skladné, ale velké brány se opravdu nejčastěji vyrábí na klíč a to včetně pohonů, které se o otevírání brány starají. Branky většinou žádný pohon nepotřebují. Pokud hledáte pletivo přes internet, pak je velmi pravděpodobné, že chcete koupit pletivo výhodně. Každého tak zajímá především levné pletivo (případně levnější pletivo či nejlevnější pletivo). Pletivo většinou nejlépe nakoupíte přímo u výrobce oplocení, který vyrábí i brány a branky a staví ploty. Důvodem výhodné ceny pletiva od výrobce je fakt, že pokud někdo staví ploty a oplocení, má velký odběr pletiva a tak mu každý výrobce nabídne lepší cenu na pletivo, než tomu, kdo potřebuje jenom třeba sto metrů poplastovaného pletiva nebo dvě pole pozinkovaného pletiva. Přitom pozinkované pletivo i poplastované pletivo je na internetu velmi hledané a žádané. Pojďme tedy hledat.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo