Plotové branky, sloupky a pletivo

21.06.2012 09:32

Branky pro ploty a oplocení

Plotové branky jsou levné a snadno dustupné na internetu. Díky tomu, že se jedná o produkt skladnější, než jsou velké brány, lze branky bez problémů zabalit a poslat poštou. Branka má navíc většinou normovaný rozměr a to nákup přes eshop jenom usnadňuje. Přes internet lze dnes objednat úplně všechno. Ploty samozřejmě eshop nestaví, ale pokud je provozovatelem internetového obchodu firma, která kromě toho, že prodává jednotlivé komponenty pro ploty a oplocení, současně i ploty staví na klíč, je vyhráno. Na internetu si zadáte objednávku na oplocení a firma vám plot postaví na klíč. K němu dodá i pletivo, bránu a nebo branku. Internet pouze zjednoduší výběr konkrétní branky a objednávku celého oplocení.

Sloupky pro ploty a oplocení

Plotové sloupky jsou základem kvalitního oplocení. Pletivo, ze kterého se ploty nejčastěji staví, se napíná mezi jednotlivé plotové sloupky. Kromě toho se na sloupky zavěšují branky a brány. Každý plotový sloupek musí mít protikorozní ochranu. Jdou dva základní druhy povrchové úpravy, které se na sloupky používají. Tou první je pozink a druhou poplastování. Poplastované sloupky mají prakticky libovolnou barvu povrchu. Která to bude záleží jen a jen na zákazníkovi a možnostech výrobce takovou barvu vytvořit. Pozinkované sloupky zase naopak využívají jako protikorozní ochranu pozink, což s sebou nese jednu barvu (barvu pozinku) a kovový vzhled.

Pletivo pro ploty a oplocení

Pozinkované a poplastované pletivo potom firma stavící ploty napíná mezi jednotlivé sloupky a tím kompletuje oplocení. Kromě toho, že si zákazník může opět vybrat, zda chce pozinkované pletivo nebo poplastované pletivo, má i možnost volby pletivo nevyužívat. Pletivo není jediný materál vhodný pro ploty. Kromě pletiva se využívají i například dřevěné plotové dílce pro dřevěné ploty (tyto dílce se montují na klasické sloupky, které jsme si popsali výše), nebo se dnes používají plastové či kovové plotové dílce. Možnost využití pletiva nebo plotových dílců pro oplocení pak záleží hlavně na finančních možnostech majitele pozemku.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo