Truhlářství a zámečnictví nevyrábí jenom ploty, brány a nábytek

23.01.2012 11:15

Truhlářství a zámečnictví

Brány a ploty, květináče a truhlíky, nábytek - to všechno a mnohem víc může nabídnout truhlářství. Truhlářství může vlastnit eshop a přes něj prodávat pletivo (přičemž ale nemusí pletivo nutně vyrábět, stačí kvalitní eshop a dobré ceny potažmo vztahy s výrobcem pletiva), truhlářství se může samozřejmě i specializovat. takovu typickou specializací je například zahradní nábytek. V případě truhlářství konkrétně dřevěný zahradní nábytek. Naopak zámečnictví nejčastěji nabízí kovový zahradní nábytek. Co by ale bylo dobré zmínit mimo brány a ploty a nábytek jsou schody.

Schody, schodiště a zábradlí

Truhlářství může nabídnout kvalitní dřevěné schody na míru. Schody pak samozřejmě dokáže dovybavit o zábradlí a celé schodiště dodat na klíč. Schody se moc přes eshop neprodávají. Přes eshop lze prodávat schodnice (jednotlivé stupně dřevěného schodiště) nebo latě pro zábradlí. Schody na klíč ale znamenají nejen vyrobit schody a zábradlí, ale zkontruovat z nich celé schodiště od sklepa až do podkroví. na schody se opět hodí specializované truhlářství. To dokáže posoudit náročnost realizace zábradlí i schodiště a navrhnout optimální řešení. Nebyli by ale češi, kdyby si svépomocí nestavěli i schody.

Branky pro ploty a oplocení

Ploty a oplocení potřebují branky. Nikoliv fotbalové branky, ale prostě a jednoduše branky sloužící jako vstup nebo vchod dovnitř oplocení. jak vidíte, záběr klasického truhlářství je opravdu široký a přitom mu jako materál stačí dřevo a nabídne vše od branky až po schody a zábradlí přes květináče, truhlíky a další vybavení domu jako je zahradní nábytek a další realizace ze dřeva. To samé, ale za železa, nabízí i zámečnictví, tedy branky, květináče, schody, truhlíky nebo zahradní nábytek.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo