Truhlářství, ploty, oplocení a jejich komponenty jako branky a brány, ale i zahradní nábytek

07.12.2011 09:01

Truhlářství a ploty, oplocení, brány a branky

Ploty a oplocení z truhlářství mají jako společný jmenovatel dřevo. Dřevo je surovina pro truhlářství základní i zásadní. truhlářství dřevo zpracovává a opracovává a vyrábí z něj nejen zahradní nábytek nebo ploty a oplocení, ale i branky a brány. Branky a brány z truhlářství jsou pochopitelně dřevěné. Ploty se potom stavějí mezi dřevěné sloupky oplocení. Sloupky jinak samozřejmě mohou být i kovové, což platí i pro samotné ploty a oplocení. Dřevěné sloupky se pro pletivo příliš nehodí, ale kovové sloupky a pletivo tvoří harmonický celek. Truhlářství ale pletivo nedodává. Truhlářství pletivo samozřejmě dodat na výslovné přání může, ale hlavním produktem truhlářství pro oplocení zůstávají dřevěné ploty.

Ploty a oplocení potřebují nejen pletivo, ale i sloupky, branky a brány

Pletivo, sloupky, branky, brány... to všechno jsou komponenty oplocení a jako celek tvoří ploty. Opusťme truhlářství, dřevěné ploty, zahradní nábytek a dřevěné sloupky a vrhněme se na sloupky. Plotové sloupky slouží nejen pro pletivo. Sloupky vytyčují pozemek pro oplocení, mezi sloupky se napíná pletivo a na sloupky se usazují brány i branky. Pro brány pak platí, že se na plotové sloupky usazují spolu s pohony. Pohony bran se staly sozčástí bran a brány se dnes dodávají ve většině případů právě s elektrickými pohony. Pohon brány totiž usnadňuje její ovládání. Sloupky pak drží celé ploty a brány i pohony pohromadě.

Zahradní nábytek, ploty, sloupky, branky, brány a další produkty pro zahrady z truhlářství

Truhlářství vyrábí nejen ploty, branky a brány, ale dokáže nabídnout i sofistikovanější věci, jako je třeba dřevěný zahradní nábytek. Dřevěný zahradní nábytek je určen pro zahrady, kde se primárně odpočívá a nepěstují se na nich záhony zeleniny. Zahrdní nábytek je relax a odpočinek a v dnešní postmoderní době umožňuje využití zahrady pro načerpání síly. Zahradu si můžeme nechat včetně oplocení, brnky i brány udělat na klíč. Zahradní nábytek si potom, my movití, koupíme a zahrada je tak rpo nás ryzí a relaxační. Pracujeme dost na to, abysme si to mohli dovolit.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo