Vrata, branky a brány a elektrické pohony vrat a bran Brno

18.06.2012 10:12

Vrata a elektrické pohony vrat Brno

Elektrické pohony pro vrata zajišťují možnost bezkontaktního otevírání vrat. Vrata vybavená elektrickým pohonem znamenají vyšší komfort obsluhy, než obyčejná vrata. Nejde jenom o pohodlí při otevírání vrat. Brno, jakožto metropole Moravy, žádá nejen kvalitní nová garážová vrata nebo průmyslová vrata pro haly a výrobní podniky či sklady, ale současně jsou pro Brno standardnem i současně dodávané elektrické pohony. Elelktrické pohony tvoří servomotor. Samotné konstrukční řešení pohonu vrat záleží na jejich typu. Velmi výrhodné jsou pohony pro sekční vrata. Křídlová vrata většinou nahrazujeme při požadavku na elektrický pohon právě sekčními vraty, neboť řešit pohon pro křídlová vrata je konstrukčně a tudíž i náklady obtížné a drahé. Elektrické pohony nevyužíváme pouze pro vrata.

 

 

Branky, ploty a oplocení Brno

Ploty a opocení zahrnují i branky. Branky většinou nejsou osazeny elektrickým pohonem. Důvod tohoto kroku je prostý. Elektrické pohony nejsou dostatečně rychlé na to, aby umožnily rychlé a operativní otevření, které je u branky požadováno. Branka se využívá hlavně pro vstup chodců nebo vjezd na kole či jiném drobném doppravním prostředku do prostoru oplocení (nebo mezi ploty) a dlouhé čekání na její otevření tak není žádoucí. To platí i pro Brno. Brno potřebuje ploty. Brno potřebuje oplocení. Pro ploty a oplocení potřebuje Brno i branky. Pro branky ale nevyžaduje elektrický pohon.

Brány a elektrické pohony bran Brno

Pro brány ale Brno vyžaduje elektrické pohony vlastně standardně. Konkrétní pohon Brno vybírá podle konstrukce brány. Brány mohou být křídlové, posuvné nebo pojezdové. Křídlové brány pak můžeme dělit podle počtu křídel na jednokřídlé, dvoukřídlé a vícekřídlé. Pohony bran nám umožňují vysoký komfort jejíich otevírání, k němuž nám stačí dálkové ovládání servomotoru pohony. Dálkové ovládání otevírání brány většinou vyapadá jako přívěšek na klíče. Tedy malá krabička, kterou lze mít stále při sobě a díky níž můžeme bránu otevřít již při příjezdu, takže nám umožňuje kontinuelní příjezd přímo na pozemek.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo