Branky, sloupky a pletivo pro zabezpečení zahrady

03.01.2012 10:55

Branky a brány

Brány jsou vlastně malé branky. Branky jsou ale určené pouze pro osobní provoz, kdežto brány jsou branky určené pro human traffic. Proč vlastně řešit zabezpečení zahrady? Třeba proto, že je zahrada výhradně váš majetek a bez povolení nemá nikdo vstupovat za pletivo oplocení zahrady. Přitom si samozřejmě můžeme říct, že žijeme ve vyspělém světě, kde se ctí pravidla a zákony a žádné ploty ani pletivo nepotřebujeme. Opak je pravdou. Zabezpečení pomocí oplocení je přitom jenom pasivní formou zabezpečení. Pletivo se totiž neumí nijak bránit a branky a brány lze přelézt. Proto je třeba pro zabezpečení zahrady vybrat víc než jen pozinkované nebo poplastované pletivo a masivní brány a branky.

Sloupky pro pletivo, branky a brány

Pletivo, branky i brány potřebují sloupky ke svému usazení. Tzv. plotové sloupky jsou sloupky určené k vyplutí pletiva oplocení zahrady. Na plotové sloupky se umísťuje ale nejen pletivo, ale na sloupcích jsou zavěšené brány, branky a případné prvky aktivního zabezpečení jako jsou CCTV kamerové systémy nebo pohybová čidla. Kamerové systémy a CCTV kamery zajišťují aktivní zabezpčení zahrady a pozemku, tedy to, na co pletivo ani oplocení nebo sebelepčí branky či masivní brány nestačí. Sloupky pak vlastně tvoří obvod oplocení a současně vytyčují plochu pozemku.

Pletivo - pozinkované pletivo vs. poplastovaná pletivo

Pozinkované nebo poplastované pletivo pro oplocení pozemku? Pletivo, jak jsme si řekli, je jenom součást pasivního zabezpečení zahrady a pozemku. A popravdě, spoustu lidí zajímá, jak bude jejich oplocení vypadat, jakou bude mít pletivo pro ploty barvu, ale už je pod jejich rozlišovací schopnost poznat, zda se bude jednat o pozinkované pletivo nebo snad poplastované pletivo. Pletivo je jenom prostředek oplocení. Pletivo pro ně vyplňuje mezery mezi plotovými sloupky a místa tam, kde nejsou na sloupky umístěny branky a brány. Přitom, pokud chce někdo imageové ploty, pak volí kované ploty a ne jakékoliv, byť sebelepší, pletivo.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo