Brány a branky od výrobce, pletivo přes eshop a jejich zabezpečení

24.09.2011 14:46

Brány pro ploty a oplocení pozemků a jejich zabezpečení

Výroba kvalitní brány pro oplocení pozemků nese určité požadavky, které ne každý výrobce dokáže v plné míře splnit. Proto je lepší poptat výrobu brány tam, kde se výrobce na brány a oplocení specializuje. Je jasné, že ploty a oplocení nejsou jenom kusy pletiva a plotové sloupky, mezi něž je pletivo nataženo. Mimochodem, oplocení je samo o sobě formou pasivního zabezpečení pozemku. Pozemek, tedy osobní vlastnictví, je například v USA nedotknutelný a běžně se tam při ochraně pozemku aplikuje jeho aktivní obrana střelnou zbraní. U nás je nejvíc aktvivní formou zabezpečení pozemku nikoliv pistole, ale CCTV kamerový systém. Jedná se o kamerový systém, který hlídá celý obvod oplocení, brány, branky a je napojen na záznamové zažízení, monitory a alarm. V okamžiku narušení zabezpečené zóny se spouští alarm, v noci se spínají reflektory a celou akci samozřejmě aktivně nahrává záznamové zařízení CCTV kamerového zabezpečnovacího systému. Je jendo, zda jde o narušení brány nebo pletiva.

Branky a jejich zabezpečení v rámci oplocení

Součástí oplocení nejsou jenom brány, ale i branky. O zabezpečení branky se může starat nejen CCTV kamerový systém, ale i další aktivní způsob zabezpečení pozenku. Tím jsou psi. Jako hlídací pes pro zabezpečení pozemku se dnes používá kde jaké plemeno. Co je ale podstatné, pes není jenom o žrádle. Psa je pro hlídání a zabezpečení brány, branky a oplocení třeba vycvičit. Navíc pes se může nudit a způsobit na pozemku škodu (osobní zkušenost s rotvajlerem hlídajícím autobazar), případně se dostat skrz plot a ohrožovat lidi v okolí. Pes je z hlediska nákladů na zabezpečení plotu dnes již plně nahraditelný právě pomocí CCTV zabezpečení kamerovým systémem. Navíc lze kamerový systém snadno odepsat z daní. Jak je vidět, ani sebelepší pletivo, ani sebedokonalejší brány nebo branky nejsou 100% zárukou zabezpečení a nedokáží se bránit. Kamerový systém ano.

Pletivo a jeho rozdělení na farmářské a lesnické pletivo

Klasické pozinkované pletivo výrobce většinou dodává jako normální pletivo pro ploty a oplocení. Specifické pletivo je potom nazváno lesnické a farmářské. Pochopitelně podle účelu, pro něž se ploty z tohoto pletiva staví. Tím je využití v lesnictví a zemědělství. Na lesnické pletivo i jeho souputníka, tedy farmářské pletivo, upneme oko příště.

 

 


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo