Kované ploty, brány a branky od výrobce. Baumax vám kovaný plot je na klíč stavět nebude.

01.04.2014 11:15

Kované ploty. Kovaný plot od výrobce na klíč vs. Baumax.

Vybíráte ploty a zaujala vás možnost mít kovaný plot místo klasického pletiva nebo dřevěného plotu? Pak stojí na křižovatce, z níž vedou dvě cesty. Tou první je možnost vybrat si kovaný plot u výrobce a nebo navštívit Baumax, kde mají dílce kovaných plotů rovněž v nabídce. Kované ploty z Baumaxu jsou navíc levnější, tak proč by měl člověk řešit oplocení od výrobce kovaného plotu? Jednoduše proto, že Bumax vám kovaný plot nepostaví na klíč. Kdyžto výrobce kovaných plotů ano. A nejde jenom o samotnou stavbu. Tu zvládne kdejaká firma, která už někdy v minulosti ploty stavěla nebo stále aktivně staví. U kovaných plotů je třeba brát v potaz právě i aspekt dílce, ze kterého se plot staví. Výrobce kovaných plotů zařídí, že vám žádný dílec nezbyde a vše sedne. Včetně ceny realizace na klíč.

 

 

Kované brány a pohony. Kovaná brána od výrobce na klíč.

S výběrem brány se to má stejně nebo podobně jako s výběrem plotu. Kovaná brána je přitom v rámci celého oplocení důležitějším prvkem, než samotný plot. U jakékoliv, tedy i kované brány, je pak třeba navíc počítat i s pohonem brány. Elektrické pohony jsou dnes běžnou součástí dodávky jakékoliv brány na klíč. Jednoduše proto, že samotný pohon už cenu oplocení nijak výrazně nenavyšuje a druhak proto, že když už se plot staví, je lepší zainvestovat všechno hned v rámci realizace na klíč. Pohony jsou dnes díky konkurenci navíc nabízeny za skutečně zajímavé ceny.

Kované branky. Kovaná branka a ozdobné prvky oplocení.

Poslední součástí oplocení jsou branky. Kované branky jsou samozřejmě nejvíce v permanenci. Rozhodně víc, než brána. Kovaná branka přiton nepotřebuje pohon (i když i pro branky se dnes pohony nabízejí). Výrobce, a v tomto případě i Baumax, navíc nabízí pro branky řadu ozdobných prvků a možností provedení branky. Kovaná branky jsou z hlediska ceny nejlevnější součástí celého oplocení. Nepotřebují pohony a z hlediska plochy jsou nejmenší součástí plotu. Kované branky jsou rovněž dodávány v rámci realizace na klíč jako přirozená součást oplocení.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo