Květináče, květníky, pletivo, ploty, brány a branky přes eshop od výrobce

19.08.2011 08:53

Květináče, truhlíky a květníky online přes eshop

Přes internetový obchod je dnes možné prodávat cokoliv. Truhlíky, květináče či květníky nevyjímaje. A to mám na mysli malé i velké květináče, truhlíky na balkon i květníky všech myslitelných velikostí a tvarů. Mimochodem, květníky je jiný výraz pro květináče, pokud byste snad netušily, co že to ty květníky jsou. Nás ale zajímají jiné květináče a to velké květináče určené pro městský či parkový mobiliář nebo pro zahrady. Mobiliář, to ale zase pro změnu nejsou jenom velké květináče a truhlíky. Mobiliář, to jsou i lavičky, odpadkovém koše a další vybavení, které města a parky využívají pro zkrášlení a zušlechtění vlastních prostor. Přitom velké květináče mohou být betonové, dřevěné nebo kovové či plechové. Konkrétní volba materiálu, z nějž může správce parku nebo zahrady či městké zastupitelstvo vybírat květináče pro svůj mobiliář je právě a výhradně jenom na tomto správci zahrady či parku. V jeho rukou je, jak bude mobiliář vypadat, zda poptá květináče a truhlíky přímo od výrobce nebo se nechá ošálit různými hobby markety. Výhodu je, že květináče, květníky i truhlíky pro mobiliář lze dne spoptat právě přímo u výrobce případně je rovnou objednat přes jeho eshop, tedy internetový obchod s možností nákupu online.

Pletivo pro ploty a oplocení

Ploty a oplocení mohou být dřevěné, kovové nebo betonové. Samozřejmě, že se dnes vyrábí i plastové ploty. Nás ale bude zajímat klasické oplocení, kde je volbou číslo jedna pletivo. Pletivo známe a všichni ví, jak pletivo vypadá. Mezi druhy pletiva, které s ena trhu nabízejí, patří i atypická pletiva jako je famrářské pletivo a lesnické pletivo. Lesnické pletivo slouží pro lesníky (jak z názvu tohoto pletiva vyplývá) a ti jej využívají (v lese) například pro lesní školky, obory, ochranu stromků před okusem zvěře a další specifické lesnické účely. Farmářské pletivo se používá v zemědělství a slouží rovněž k ochraně, tentokrát zemědělských plodin a dobytka. Nejčastěji viditelné a rozšířené pletivo je ale pochopitelně poplastované pletivo a pozinkované pletivo. Poplastované pletivo má obrovskou výhodu v možnosti volby barev. Často je vidět černé a bílé poplastované pletivo. Naopak pozinkované pletivo je svým kovovým vzhledem konzervativní a žádné barevné kreace od něj nečekejte.

Příslušenství pro zahrady a parky, brány a branky

Zahrada ale nejsou jenom ploty a oplocení. Zahrady, to je i zahradní nábytek a zahradní technika a stroje. Zahrada může mít dva primární účely a těmi je odpočinek nebo užitek. Pro užitek potřebujeme právě pletivo, ploty a oplocení ale i věci z kategorie zahradní technika, zahradní stroje a příslušenství. Vedle toho pro relaxaci nám stačí zahradní nábytek, pergola nebo chatička. Součástí oplocení jsou pak i brány a branky. Každé oplocení nebo celistvé pletivo potřebuje vstup a tím jsou branky případně vjezd a tam zase slouží brány. Branky a brány jsou nedílnou součástí oplocení. Ploty bez branky či brány neměli ani ve věznicích, neboť někudy se dovnitř vstoupit musí.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo