Květináče, pletivo a branky od výrobce

14.12.2011 08:39

Květináče, truhlíky a květníky od výrobce

Květníky, velké květináče, květináče a truhlíky pro mobiliář - to všechno jsou klíčová slova související s činností výrobce, který vyrábí a dodává velké dřevěné a velké kovové květináče. Velké květináče mají svoje místo v mobiliáři. Mobiliář je přemístitelné vybavení parků, zahrad a náměstí a nejedná se pouze o květináče, ale například i odpadkové koše, lavičky apod. Mobiliář je jednoduše vše, co dotváří veřejný prostor a lze to z jakéhokoliv důvodu přemístit. Například u květináče proto, aby byl ušetřen mrazu - respektive ne samotný truhlík či květník, ale obsah květináče. Slovo květníky se ujalo z nářečí a jedná se o jiný název pro květináče. Truhlík se od květináče liší svojí konstrukcí. Květník a květináč jedno jsou.

Pletivo - farmářské pletivo, lesnické pletivo, poplastované pletivo a pozinkované pletivo

Pozinkované pletivo a poplastované pletivo je takové pletivo, kde je jako protikorozní úprava využíván zinek nebo plast. Farmářské pletivo a lesnické pletivo jsou druhy pletiva, které ve svém názvu neuvádějí druh povrchové úpravy pletiva, ale účel, pro který je dané pletivo vyráběno a určeno. Farmářské i lesnické pletivo jsou druhy pletiva určené do zemědělství a lesnictví. Jako povrchová úprava se pro toto pletivo nejčastěji využívá zinek, takže z hlediska povrchové úpravy s ejedná o pozinkované pletivo. V lesnictví a zemědělstžví potom takové pletivo slouží například jako ochrana rostlin a stromů proti okusu nebo jako překážka drobným živočichům. Farmářské pletivo se navíc využívá i pro různé kurníky a králíkárny jako průzor ve vstupních dveřích.

Branky, brány a elektrické pohony

Brány a branky jsou obojí velmi obecné pojmy. Branky mohou být branky v oplocení, tedy přesněji plotové branky. Brány jsou naopak jen brány pro ploty a oplocení, ale i brány na vláčení v zemědělství apod. V češtině se navíc slovo branky ujalo jako sportovní označení gólu v hokeji či fotbalu. V angličtině to tak není. Tam je gól gól a gate jako brána nebo branky s tím nemá nic společného.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo