Květináče, sloupky, branky a truhlářství a zámečnictví

08.03.2012 19:58

Velké květináče pro mobiliář

Truhlářství může spolu se zámečnictvím vyrábět velké dřevěné květináče pro městský či parkový mobiliář. Květináče určené pro mobiliář sice připomínají klasické květináče za okno, jeosu ale velké a na jejich výrobu je potřeba minimálně jedno řemeslo. Ať již truhlářství nebo zámečnictví. Zatímco zámečnictví vyrábí velké kovové květináče, truhlářství vyrábí velké dřevěné květináče. Pro městksý i parkový mobiliář se ale používají i jiné než dřevěné či kovové květináče. Například betonové květináče nebo kamenné květináče. Betonové i kamenné květináče jsou rovněž řemeslné výroby. Tu ale neobstarává ani truhlářství ani zámečnictví.

Plotové sloupky

Zámečnictví nevyrábí pouze květináče, ale i plotové sloupky. Plotové sloupky slouží pro ploty. Na plotové sloupky se u oplocení natahuje pletivo. Pletivo a sloupky tvoří obvod oplocení. Na plotové sloupky se ale nenatahuje jenom pletivo. Na plotové sloupky se připevňují i branky a brány. Brány samozřejmě nejsou tak těžké jako brány a tudíž nejosu jejich nároky na plotové sloupky a jejich pevnost tak velké jako pro brány, na druhou stranu jsou to právě brány, kde je potřeba dávat pozor na nosnost, na jakou jsou plotové sloupky navrženy a hmotnost a konstrukci brány tak, aby brána bránila vjezdu nepovolaných osob do oplocení.

Branky a eshop

Výrobce může branky pro ploty nabízet přes eshop. U brány to většinou kvůli její velikosti nejde. Pokud ale výrobce schopný a má čas, nechá si vyrobit eshop na klíč a může přes něj prodávat nejen branky, ale pokud se jedná o zámečniství, může nabízet i kovové květináče. truhlářství naopak může nabízet dřevěné sloupky pro ploty a k nim přidat velké dřevěné květináče pro mobiliář. Eshop má výhodu, že přes něj lze nakoupit sloupky i branky pro oplocení nebo květináče pro mobiliář prakticky odkudkoliv z ČR. Brány toto neumožňují, protože je výrobce montuje, narozdíl od branky, na klíč.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo