Pletivo, ploty a brány

22.11.2011 21:19

Pletivo - poplastované pletivo a pozinkované pletivo

Oplocení potřebuje kvalitní pletivo. Pletivo samozřejmě nepotřebují dřevěné ploty neboť dřevěný plot vyrábí truhlářství a pletivo je kovové, zatím co truhlářství potřebuje na to, aby mohlo vyrábět dřevěné ploty, dřevo. Pletivo má někoik subdruhů. Mezi ně patří pozinkované pletivo a poplastované pletivo. Pozink a plast jsou povrchové úpravy, kterými je pletivo chráněné proti korozi. Pozinkované pletivo má svojí charakteristickou "kovovou" barvu. Poplastované pletivo si většina lidí spojí s bílou barvou. Pravda je ale taková, že lze poplastované pletivo vyrobit v jakémkoliv barevném odstínu podle přání zákazníka. Pletivo funguje jako součást oplocení pozemku nebo pozemků a oplocení je formou pasivního zabezpečení pozemku proti vstupu neoprávěnných osob.

Ploty a součásti oplocení (sloupky, branky, brány, pletivo)

Oplocení a ploty mají svoje konkrétní součásti a komponenty. Pletivo je pouze jednou ze součástí oplocení, pokud toto zabezpečení pozemku tvoří ploty. Ploty potřebují sloupky a pokud se nemá jednat o speciální ploty, pak pro vstup jim slouží branky a pro vjezd brány. Pletivo se pro ploty napíná mezi sloupky. Sloupky mohou mít betonovou patku nebo základ pro vyšší stabilitu. Dále se sloupky vybavují různými opěrami, což platí hlavně pro rohové plotové sloupky nebo sloupky v místech, kde se oplocení lomí (nemusí jít nutně o roh oplocení - dlouhé ploty kopírují tvar pozemku a v bodě ohybu plotu je třeba zajistit vyšší stabilitu plotu pomocí sloupku s opěrami). Branky mají svůj tvar a účel daný především tím, jak často budou využívány a co jimi ude dopravováno.

Brány - brány s pohony, elektrické pohony pro posuvné a křídlové brány

Branky samozřejmě nenahradí brány. Brány slouží k vjezdu dovnitř oplocení pozemku. Současně vyráběné a poptávané brány mají ve většině případů požadavek na pohon. Elektrické pohony pro brány zajišťují elektrické, dálkově ovládané servomotory, které dokáží otevřít posuvné brány i křídlové brány. Pohony slouží nejen pro brány, ale i pro vrata. Elektrické pohony lze v případě výpadnu elektřiny nahradit ručním otevíráním brány. to je většinou pouze nouzové a pomalejší, než otevření klasické křídlové nebo posuvné brány, která pohon nemá.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo