Pletivo, ploty a oplocení pro firmy, podniky, závody a provozovny na klíč

14.07.2011 16:34

Pletivo a ploty jako součást pasivního zabezpečení firmy

Ploty a pletivo tvoří součást zabezpečení firem, podniku nebo provozovny. Plot a pletivo je součástí pasivního zabezpečení daného objektu. Aktivní zabezpečení, to nejsou ani ploty, ani pletivo, ani vrata, ani brány. Aktivní zabezpečení tvoří ti, kdo ploty, pletivo, brány a vrata firmy, podniku nebo provozovny hlídají. Jedná se o bezpečnostní firmy, elektronické zabezpečení, kamerové systémy, pohybová čidla a další. Ploty, pletivo, brány i vrata samozřejmě mohou být na systém aktivního zabezpečení napojeny. Stejně jako byly například ploty a pletivo bývalé železné opony napojeny na elektřinu, stejně tak mohou být současné ploty, jejich pletivo, brány a nebo třeba vrata napojeny na pult centrální ochrany, kamerový systém nebo různá čidla. Pletivo přitom může být ocelové, pozinkované nebo poplastované. Každé pletivo nebo materiál pletiva má svoje specifické vlastnosti a parametry, které určují jeho vhodnost pro daný typ objektu, pro nějž je pletivo určeno. Lhostejno, zda jde o pletivo pro autobazar, výrobnu, autoservis aj. Jedním z parametrů je i cena pletiva.

Ceny pletiva pro firmy

Cena pletiva je stejně jako u jiných výrobků, služeb nebo nemovitostí určena nabídkou a poptávkou. A pro pletivo i jakoukoliv jinou komoditu platí, že lze díky vyššímu odbaru získat lepší cenu. Čím větší odběr pletiva je, tím zajímavější cenu pletivo má. Je fakt, že cena pletiva je důležitá. Na druhou stranu je zde ale faktor, který může cenu pletiva ovlivnit pozitivně (pletivo je levné), ale současně snížit životnost pletiva. Tímto parametrem je jakost, tedy kvalita pletiva. Stejně jako v případě většího odběru pletiva platí nepřímá úměra, čím větší odběr pletiva, tím lepší cena za pletivo, u kvality je to přímá úměra. Levné pletivo tedy nemusí být kvalitní pletivo. Na druhou stranu ale vždy záleží na konkrétním typu pletiva, na výrobci pletiva, prodejci pletiva atd. Totéž co pro pletivo samozřejmě platí i pro další prvky oplocení jako jsou sloupky pro ploty a oplocení, brány, branky, vrata aj.

;

Oplocení na klíč

Pletivo je součástí oplocení firmy. Vzhledem k tomu, že má firma svůj výrobní program a svoje zaměstnance určené pro práci v této výrobě, nemá možnost stavět ploty svépomocí. Proto se pro firmy, provozovny, autobazary, výrobní podniky, výrobní závody a další vyplatí zadat oplocení na klíč. V tom případě je ideální oslovit firmu, která řeší celé oplocení a dodává je kompletně na klíč včetně brány, branky, pletivo, ostnatého drátu a podobně. Taková firma dokáže nejen nabídnout levně materiál na oplocení (pletivo), ale i součásti (branky, brány) a eventuelně i příslušenství (sloupky, vázací drát a další). Zadání oplocení může proběhnout i formou výběrového řízení a poptáním více dodavatelů a výrobců oplocení, pletiva, bran, branek a dalšího.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo