Pletivo pro ploty a oplocení - svépomocí nebo na klíč? A co záruka?

06.09.2012 16:34

 

 

Pletivo - levný materiál pro levné ploty

Ploty stále najčastěji využívají pletivo. Pletivo se jako materiál vyplácí hned z mnoha důvodů. Většina z nich je ekonomických. Pletivo je jednoduše levný materiál pro oplocení. Všechny ostatní materiály, ze kterých lze stavět oplocení jsou ve srovnání s pletivem dražší a tím pádem nakonec pro volbu pletiva je hlavním argumentem cena. Cena pletiva je nesrovnatelná s cenou za jakýkoliv jiný materiál, ze kterého se staví ploty. Je to logické - díky způsobu výrpby pletiva a systému, jakým se provádí montáž pletiva pak logicky může výrobce nabídnout tu nejlepší cenu. Pletivo je levný materiál pro stavbu oplocení a to včetně nákladů na montáž.

Ploty - stavba oplocení z pletiva svépomocí

Pletivo pro ploty lze získat dvěma způsoby. Tím prvním je nákup pletiva přímo, například od výrobce a postavit si plot svépomocí. U stavby svépomocí platíte jenom materiál. Práce je ve vaší režii a záleží, jak dokážete ohodnotit svůj čas. Firmy, které staví ploty na klíč totiž dokáží posttavit nejen plot, ale dodají si i samotné pletivo. Z toho plyne jednoduchý závěr, že pro stavbu plotu na klíč nemá smysl pletivo zajišťovat svépomocí. Firma si pletivo dodá sama a investor ještě ušetří, protože si specialista na ploty dokáže zajistit pletivo levně, levněji než on, protože má u výrobce lepčí podmínky a tudíž z toho i vyplývá nižší cena za materiál.

Oplocení - záruka za stavbu oplocení na klíč

Stavba oplocení na klíč je asi tou nejlepší variantou pro každého člověka s alespoň průměrnými příjmy, který, aby na tyto příjmy dosáhnul, prostě musí chodit do práce a starat se o svůj business. Tím pádem se mu vyplattí na oplocení najmout firmu, která zase dělá business tím, že staví ploty na klíč. Přitom finální cena nemusí být se započítáním vlastní hodinové sazby majitele pozemku nijak vysoká. A vrcholem všeho je záruka, protože jedině u stavby oplocení na klíč je záruku po kom požadovat. U stavby oplocení svépomocí se záruka vztahuje jenom na materiál.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo