Ploty a oplocení pozemků a zahrady na klíč včetně brány, kterou pohání elektrický pohon

06.12.2014 11:20

Ploty na klíč

Pozemky opatřujeme ploty proto, abychom zabránili vstupu nepovolaných osob. V jednom případě může plot zajišťovat soukromí a ve druhém bezpečnost, pokud je oplocení postaveno okolo potenciálně nebezpečného místa. Ploty mohou mít navíc funkci estetickou, kdy svojí konstrukcí doplňují vzhled zahrady. Základním materiálem, ze kterého se ploty staví, je pletivo. Existují dva druhy pletiva a to pozinkované pletivo a poplastované pletivo, přičemž jejich volba pro stavbu plotu pak ovlivňuje celkový finální vzhled oplocení. Ploty se nejčastěji staví na klíč nebo svépomocí.

 

 

 

Oplocení na klíč

V případě oplocení je samozřejmě třeba v každém případě (jak při stavbě plotu na klíč, tak při stavbě svépomocí), vyřešit případné stavební povolení a pak, pokud se jedná o plot stavěný na klíč, zajistit dodavatele stavby oplocení. Oplocení na klíč lze samozřejmě dodavateli zadat tak, že majitel zahrady nebo pozemku neřeší nic a dodavtel zajistí kompletní plot na klíč včetně pletiva nebo jiného materiálu a zadavatel si jenom převezme hotové stavební dílo a nemusí, kromě platby za oplocení, řešit žádné jiné záležitosti. Ploty lze samozřejmě dodat včetně brány.

Brány a elektrické pohony

Stavba brány je základní předpoklad, aby se majitel zahrady nebo pozemku dostal na oplocenou plochu. Brány přitom dělíme na dva základní druhy a to na klasické a pak na brány s elektrickým pohonem. Elektrický pohon zajišťuje otevírání brány, které je řešeno přes dálkové ovládání nebo napojením na mobilní telefon. Elektrické pohony výrazně usnadňují komfort a otevírání brány a oplocení tak posouvá na vyšší metu odpovídající moderní době, ve které žijeme a ve které pracujeme a stavíme ploty a oplocení.Ploty a oplocení pozemků a zahrady na klíč včetně brány, kterou pohání elektrický pohon


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo