Ploty, zahradní nábytek, pletivo, brány, branky a zahrada

11.08.2011 20:34

Zahradní nábytek, zahrada a její oplocení

Na tomto blogu stále a pořád zmiňujeme ploty, oplocení a s tím související brány a branky. Brány, branky, pletivo, oplocení a ploty mají jednoho společného jemenovatele. Ono je jich samozřejmě víc, ale tím, co ploty, pletivo, oplocení, brány a branky spojuje přímo souvisí i termínem zahradní nábytek. Schválně, kam umístítě zahradní nábytek? Možností je spousta, ale tou nejlogičtější odpovědí je na zahradu. Samozřejmě, že lze zahradní nábytek umístit i do zimní zahrady, na zimu můžeme zahradní nábytek schovat do haly nebo do garáže. Není nic neobvyklého dát zahradní nábytek do pergoly nebo na terasu. Od totho zahradní nábytek pořizujeme. Aby byl venku nebo nám alespoň outdoor imitoval. Není pohodlnější posezení, než zahradní nábytek uprostřed zahrady. Ploty, pletivo a brány jsou jen ochrana pro zahradní nábytek před tím, aby nám ho někdo neukradl. To tedy spojuje zahradní nábytek a ploty - zahrada!

Oplocení, ploty, branky a brány jako zabezpečení

Brány, ploty a oplocení jsou druhem pasivního zabezpečení soukromého pozemku. Zahrady z výše zmíněné důvodu (aby nám nikdo neukradnul zahradní nábytek nebo jiné propriety ze zahrady), ploty a oplocení slouží jako ochrana firemních areálů a zabezpečení soukromého pozemku nebo sídla firmy. Oplocení ani kvalitní brány samozřejmě nejsou dost - však se jendá o pasivní zabezpečení, ale jakékoliv zabezpečení zahrady nebo pozemku je lepší než žádné. Aktivní zabezpečení pak kombinuje oplocení, brány, branky a ploty s kamerovým systémem (CCTV kamery), výbušná a nášlapná zařízení, hlídací psi, hlídače, bezpečnostní agentury apod. Akivní zabezpečení je hlavně držší než ploty a brány. Na druhou stranu je kombinace aktivního a pasivního zabezpečení pozemku nebo zahrady tím nejlepším způsobem ochrany soukromého vlastnictví. Nehlídané ploty a brány nebo branky nekladou takový odpor. Viz. nechvalně proslulá železná opona, což byl dost smutný příklad zabezpečení. byly to vlastně ploty a pletivo pod proudem plus pohraniční stráž a přísně střežené brány a branky v tomto oplocení. Takové ploty a brány ale již naštěstí padly a neopak vyvstala potřeba pro kvalitní oplocení v rámci zabezpečení soukromého vlastnictví.

Pletivo pro oplocení, ploty, branky a brány

Oplocení, to nemusí být jenom pletivo, ale když už jsme si zde zmínili železnou oponu, není nad připomenout si, že tyhle ploty a zabezpečení republiky tvořilo pletivo. U železné opony byly ploty celkem 3 z toho jeden pod proudem. Každý z plotů oplocení měl speciální pletivo a o průchod mezi ploty se staraly přesazené branky, keré rovněž chránilo pletivo. přesazené branky znamená, že na sebe v rámci oplocení nenavazovaly v jedné linii, ale byly vzájemně posunuté kvůli ztížení pohybu nežádoucích osob. Brány potom byly lineární, ale o to kvalitněji zabezpečené strážní věží a vojáky. Neveselá doba si žádala neveselé zabezpečení pomocí oplocení, aby lidí nemohli prchnout z ráje do pekel. Nakonec al evšechno dobře dopadlo a ploty železné opony padly. Oplocení bylo rozebráno, pletivo šlo do šrotu a brány a branky spolu s ním.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo