Poplastované pletivo a pozinkované pletivo pro ploty

09.02.2012 10:36

 

 

 

Pletivo a ploty

Ploty potřebují pletivo, ale i sloupky, brány a další komponenty, ze kterých se staví oplocení. Pletivo se používá různé. Záleží na tom, kam bude plot umístěn. Pletivo pro ploty se volí podle toho, zda jde o ploty k rodinnému domu nebo k zahradě na samotě u lesa. Specialitou je lesnické pletivo pro ploty do lesa a nebo farmářské pletivo pro ploty na pole. Lesnické pletivo chrání například malé stromky proti okusu a odstraňuje se v okamžiku, kdy je les dostatečně silný, aby ho hlodavci neohrožovali. Zemědělské pletivo zas echární produkci zemědělské úrody. Farmářské i lesnické pletivo je zásadně pozinkované, i když vyrobit lesnické nebo farmářské pletivo jako poplastované je jenom otázka zadání pro výrobce pletiva.

Poplastované pletivo a sloupky

Sloupky i pletivo lze vyrobit jako poplastované. Poplastované pletivo poznáte podle typického zbarvení, které jej odlišuje od pozinkovaného pletiva. Zinek je stříbrný, tj. pozinkované pletivo je stříbrné (pokud nezoxiduje). Poplastované pletivo může být nejen stříbrné.... takto stručně by šlo charakterizovat barevnou škálu určenou pro poplastované pletivo. Plast tvoří u pletiva ochranu proti korozi a současně se jedná i o prvek designu, který určenje, jak bude plot z poplastovaného pletiva vypadat. Plotové sloupky lze vyrobit rovněž jako poplastované. Poplastované sloupky ideálně doplňují poplastované pletivo.

Pozinkované pletivo a oplocení

Pletivo typické pro oplocení je pozinkované pletivo. Pozinkované pletivo všichni znají a je to něco, jako když se pro střešní tašky použije slovo Bramac. Tj. pokud někdo vysloví pletivo, má nejčastěji na mysli pozinkované pletivo, i když to už dnes masivně vytlačilo poplastované pletivo. Pozinkované pletivo se využívá nejen pro farmářské a lesnické pletivo, ale i pro ploty a oplocení v místech, kde si to majitel přeje. To je obrovská výhoda pro všechny, kdo potřebují pletivo nejen jako výraz vlastní image a přitom si sami mohou vybrat, zda zvolí poplastované nebo pozinkované pletivo.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo