SEO optimalizace na "pletivo" pro Seznam

25.07.2011 17:22

Pletivo, levné pletivo, poplastované pletivo, pozinkované pletivo

SEO optimalizace je soubor činností nutných k tomu, aby vaše webové stránky nebo eshop vyjížděly ve vyhledávačích (což je v ČR Google a Seznam) na předních místech. SEO optimalizace není jenom o online faktorech (nastavení title, nadpisů h1 a dalších a celková struktura webu). SEO optimalizace je i o off page faktorech. Mezi off page faktory spadají zpětné odkazy a další. Samotná SEO optimalizace potom není o tom, že si řeknete: "Mám eshop, prodávám pletivo a chci být na slovo pletivo na 1. místě." V první řadě, samotné pletivo je sice neuvěřitelně silné klíčové slovo, při jeho zevrubné analýze ale zjistíme, že pouze pletivo nestačí. Pro SEO optimalizaci je nutné přibrat další klíčová slova, která pletivo rozšiřují. Tedy napříklda ta klíčová slova, která jsou uvedena v nadpide tohoto odstavce. Konkrétně levné pletivo, poplastované pletivo, pozinkované pletivo, ale i lesnické pletivo, plotové pletivo, pletivo na plot, okrasné pletivo nebo třeba farmářské pletivo. Jak je vidět, pletivo má mnoho podob.

SEO optimalizace na slovo pletivo pro Seznam

Seznam je český fulltextový vyhledávač. Vyhledávač je taková stránka, na níž chodí uživetelé hledat to, co potřebují. Třeba pletivo. Zlí jazykové tvrdí, že je Seznam v úpadku, že lidé začali upřednostňovat Google atd. To není pravda. Důkazem budeiž Google Analytics, tedy počítadlo návšětvnosti, které by měl mít každý, kdo chce být vidět na internetu, vložené na webu nebo v eshopu. Právě z Google Analytics snadno vyčtete, jak velký má Seznam význam pro vyhledávání. Bohuže, jsou to již dva měsíce, co Seznam nasadil nový algoritmus vyhledávání a tím se mu celý systém rozsypal jak domeček z karet. Těžko polemzovat nad důvody, každopádně nevěřím tomu, že je Seznam spokojený s tím, jak "relevatní" výsledky vydává. A to nejde jenom o pletivo. A toto není pláč SEO optimalizátora, který by věřim, že jsou pozice v Seznamu dány napořád. Bohužel, výsledky jsou ve srovnání s Google úplně mimo a i ve srovnání se selským rozumem nedávají smysl.

Brány, ploty, oplocení, pletivo

Jak již bylo řečeno, ve výsledcích Seznamu nejde jenom o pletivo, ale i rozšiřující výrazy typu farmářské pletivo, levné pletivo, branky, pletivo na ploty, ploty, oplocení a brány. Přičemž ploty, brány, branky a další jsou již úplně jiná slova, na která ale tento mikroblog rovněž cílí. Důkazem nefunkčnosti Seznamáckého fulltextu budiž fakt, že od začátku existence tohoto blogu jej nezaidexoval. Tj. de faccto netuší, že tento blog propagující ploty, brány, branky, oplocení a pletivo ve všech jeho podobách, existuje. Na Seznam nenadávám, Seznamu fandím, ale pokud mi něco funguje, nesnažím se to za kžadou cenu vylepšit. Ono vylepšení vyhledávání na Seznamu bylo hlášeno již na začátek roku 2011 a přišlo až v červnu a výsledky jsou zatím tragické. Těžko relaizovat SEO optimalizaci webových stránek nebo eshopu, který prodává pletivo, nabízí brány, branky, realizace oplocení na klíč, pokud na tuto snhu nereaguje stále nejpoužívanější český vyhledávač, kerým Seznam bezesporu je.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo