Umělý kámen a stavebnice oplocení - ploty z umělého kamene

17.04.2014 15:06

Ploty a umělý kámen pro moderní plot

Možná už jste je někdy zahlédli, ploty z umělého kamene a zaujaly vás natolik, že jste si rozhodli zjistit si o tomhle moderním fenoménu další informace. Ploty jsou samozřejmě různé a podle materiálu, který je na jejich stavbu použit jsme si tady už kdejaký ten plot představili. Teď ale přichází zbrusu nový fenomén a tou je premiéra oplocení z umělého kamene. Umělý kámen je jednoduše syntetická hmota, kterou tvoří umělé pryskyřice, ze kterých dokáže specializovaný výrobce vytvořit umělý kámen. Tedy imitaci přírodního kamene. Samozřejmě, že umělý kámen má diametrálně odlišné vlastnosti než kámen přírodní. Nicméně takto vytvořený materiál je nejen levný, ale současně i velice praktický. Z tohoto důvodu si našel cestu i ke stavbě oplocení.

 

 

 

Umělý kámen je levný materiál pro stavbu oplocení

Je zřejmé, že umělý kámen nemá, kromě slova kámen, s přírodním kamenem mnoho společného. je to imitace, takže společný mají vzhled. Ostatní jsou nicméně vlastnosti dané materiálem, ze kterého je umělý kámen vyráběn. A právě výroba umělého kamene přináší výhody pro stavbu oplocení z tohoto materiálu. První výhodou je, že je umělý kámen levný. Přírodní kámen se pro stavbu plotů samozřemě rovněž využívá, nicméně cena umělého kamene znamená jasnou výhodu právě pro tento materiál. A pokud nejste vyložení fajnšmejkři, pak vám dá umělý kámen totéž, co kámen přírodní. Takže jediný nárk, který na majitele plotu klade je smířit se s tím, že je umělý kámen pouze imitace. Plot z něj nicméně vypadá stejně, jako by byl postaven z přírodního kamene.

Sloupy, panely a umělé cihly pro dekorační ploty z umělého kamene

Dekorační ploty, jak je plot z umělého kamene nazýván, je vlastně stavebnice, ze které se skládá kompletní oplocení. Základem je umělý kámen nebo též umělé cihly, pak sloupy plotu a samozřejmě panely, ze kterých se staví hlavní část oplocení. On je vlastně termín umělé cihly pro tento druh plotu přesnější, protože je to přesně tak, že díly stavebnice skutečně vypadají jako cihly. Přesněji řečeno, umělé cihly nebo panely. A tak se staví plot z umělého kamene. Mezi výhody pak bezesporu patří cena, za kterou plot z přírodního kamene nepostavíte ani omylem.

 


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo