Velké dřevěné květináče, velké kovové květináče a lavičky pro mobiliář

29.03.2012 10:33

Květináče a mobiliář

Velké dřevěné květináče jsou speciálně určeny pro městský či parkový mobiliář. Mobiliář je takové zařízení parku nebo náměstí, které lze libovolně přemisťovat (pokud máte dost velké svaly) a květináče jsou jeho součástí. Něco jiného je ale samozřejmě klasický květináč, který máte doma za oknem. Takový květináč koupíte kdekoliv a levně, ale velké květináče fungují trochu jinak. Pro jejich výrobu je potřeba truhlářství nebo zámečnictví, tedy velkovýroba nebo spíš řermeslná výroba. Nejsou to ale jen květináče, co slouží pro městský nebo parkový mobiliář. Například, truhlářství může nabídnout dřevěné lavičky a zámečnictví kovové lavičky. A opět, lavičky pro mobiliář nejsou klasický zahradní nábytek.

Zahradní nábytek vs. městký a parkový mobiliář

Velké Llavičky pro mobiliář nejsou stejné jako lavičky, které známe jako zahradní nábytek. Zahradní nábytek se pro mobiliář nehodí. Městký mobiliář víc než parkový potřebuje pevné a robustní a odolné lavičky, které odolají nejen povětrnostním vlivům, ale celkově spartánskému zacházení a minimální údržbě. Mobiliář se většinou na jaře vytáhne a na podzim uklidí. Aby se někdo staral o lavičky během roku je spíš nadstandard. Zahradní nábytek by si přitom jen málokdo dovolil nechat na pospas nekontrolovanému užívání. O svůj vlastní zahradní nábytek se většinou každý zodpovědně stará, tak aby nedošel újmy. Mobiliář je tak nějak ničí (ano, patří obco, no a co?), takže vztah k němu podle toho vypadá.

Dřevěné lavičky a mobiliář pro parky a města

Truhlářství dokáže vyrobit pro mobiliář kvalitní dřevěné lavičky pro města a jejich parky, takže stačí jenom kontaktovat výrobce. Lavičky většinou nic neomezuje a jedná se o sériovou či zakázkovou výrobu. na zakázku vyrobený městský mobiliář většinou požaduje architekt za účelem zasazení do celkové koncepce náměstí. Sériový mobiliář si ale může každý koupit přímo od výrobce třeba přes eshop a to se hodí především pro měnší obce a města, které si svoje parky spravují sami a svůj mobiliář tomu podřizují.

 


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo