Zahradní nábytek - kvalita vs. cena

21.06.2012 10:51

 

 

Levný zahradní nábytek

Dnes lze pořídit zahradní nábytek prakticky kdekoliv. bylo by zajímavé zjistit, kolik procent zákazníků přitom zajímá kvalita zahradního nábytku a kolik cena (a u těch, co tvrdí, že je zajímá kvalita pak ověřit, jestli je to pravda nebo ne). Jinak by totiž všechny ty úžasné hypermarkety, supermarkety a hobbymarkety nemohly nabízet zahradní nábytek v takovém množství. Navíc se ve většině případů jedná o levný plastový nábytek nebo "dřevěný zahradní nábytek", který ale dřevo bohužel viděl jenom letmo. Kvalita se totiž pozná v první řadě podle ceny a jak se říká u nás na vsi: "Kde nic není, ani smrt nebere." To znamená, že kde není odpovídající cena, tam nemůže být ani kvalitní zahradní nábytek. Samozřejmě, že dřevěný zahradní nábytek, i levný, je ze dřeva. Otázkou ale zůstává o jaké dřevo se jedná.

Dřevěný zahradní nábytek

Kvalitní dřevěný zahradní nábytek je nejlepší poptávat přímo u výrobce. A důvodem proč oslovit výrobce nemusí být v první řadě cena (i když i na ní se lze domluvit). Výrobce v první řadě ví, že pokud k němu dorazí zákazník, pak je třeba chovat se tak, aby si tento zájemce připadal skutečně jako žádaná persona, tj. ukázat mu veškerý vyráběný sortiment, nechat ho zahradní nábytek vyzkoušet, osahat, řešit jeho potřeby a požadavky na dřevěný zahradní nábytek. Výrobce dnes nemůže dřevěný nábytek jenom vyrábět. Musí ho i umět prodat. Vzhledem k tomu, že kapacita výroby čehokoliv převyšuje kapacitu trhu, musí se umět výrobce nabídnout a vysvatlit zákazníkovi, proč si má koupit masivní dřevěný nábytek od něj a ne levný dřevěný zahradní nábytek v super-hyper-hobby marketu!

Nábytek z truhlářství

Truhlářství přitom může vyrábět i klasický nábytek a takový potom nabídnout zákazníkovi. Nikoliv vnutit ("Tak když už jste si vybrali zahradní nábytek, máme tady ještě vestavěné skříně, postele a kuchyňské linky..." Ne. Spíš jen upozornit na možnost dalšího nákupu. Pokud bude zákazník se zahrandím nábytkem spokojen, nic mu nebrání (v okamžiku potřeby) truhlářství znovu navštívit a poptat i další nábytek nebo vybavení přímo u výrobce. Stačí se umět prodat!

 


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo