Zahradní technika na zimu (elektrocentrála, fréza na sníh) a zbytek roku (zahradní sekačka)

27.10.2011 21:03

Fréza na sníh neboli sněhová fréza jako zahradní technika na zimu

Slovy klasika bychom mohli začít citátem, že "tvoje máma je sněhová fréza", ale začneme něčím jiným. Něčím, co obvykle zmiňujeme v souvislosti se záludností SEO pro český internet. Dělat SEO pro český internet vyžaduje bystrost a radost. Hlavním důvodem je fakt, že samotný výraz sněhová fréza není jediný, který by nás měl pro kvalitní SEO zajímat. Kromě něj tady máme sněhové frézy (množné číslo od sněhové frézy - všimněte si, jak mocný fór jsme právě stvořil), někdo hledá frézy na sníh a někoho zajímá fréza na sníh. Máme tady frézu a čtyři různé tvary téhož. Přitom na konci je unikátní uživatel internetu a potencionální zájemce o koupi sněhové frézy a tomu je nějaké SEO putna. On zadá jeden z těchto čtyř výrazů a jde nakupovat tam, kam ho vyhledávač pošle. Nikoho nezajímá, jestli jeho máma byla sněhová fréza.

Zahradní sekačka čili sekačka na trávu (benzínová, elektrická)

Stroje na sečení zahrady, zahradní sekačky, představují stejný oříšek jako sněhové frézy. Kromě toho, že lze hledat zahradní sekačky, slovo zahradní sekačka, tak pak ještě existuje a je hojně využígán výraz sekačka na trávu, sekačky an trávu nebo travní sekačky (ten už o poznání méně). Ale aby to nebylo se SEO tak jednoduché, máme tady ještě jednu perličku a ta platí jene pro sekačky na trávu, ale i pro výše uvedené sněhové frézy a totiž druh pohonu. Jak frézy, tak zahradní sekačky totiž můžou být elektrické nebo benzínové. Takže ve výsledku někdo hledá elektrické zahradní sekačky nebo benzínové zahradní sekačky (totéž platí pro sněhové frézy, které jsou sice častěji prodávány jako benzínové, na druhou stranu si někdo může koupti v rámci úspor elektrickou frézu na sníh - ta sice nemá ani mobilitu ani výkon benzínové frézy, na druhou stranu je levná). Pro SEo jsou pak ale jak frézy, tak zahradní sekačky učiněný blázinec.

Elektrocentrála i elektrocentrály jsou naštěstí benzínové (nebo jsou i naftové?)

Naftová elektrocentrála skutečně existuje. Tím bychom měli tento odstavec na téma elektrocentrály ukončít. Jediná jistota je, že elektrocentrály nejsou elektrická. Což není nic divného, když je elektrocentrála stroj, který elektřinu vyrábí (a nespotřebovává). Pravdou ovšem zůstává, že naftová elektrocentrála patří mezi rarity. Naftová elktrocentrála je většinou centrála velkého výkonu a využívá se pro napájení záložních okruhů u krytů CO, v nemocnicích apod. pro běžného smrtelníka jsou mnohem důležitější benzínové elektrocentrály, které se využívají nejen v hobby prostředí zahrady, ale i na stavbách a všude tam, kde není elektřina a elktrocentrála je tak jejím jediným zdrojem.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo