Zrušil záhonky. Místo nich má jezírko a venkovní kuchyni s pergolou

10.04.2013 09:38

Prvním příspěvkem do soutěže Relax na zahradě je příběh rodiny ze Strakonic, která si nedaleko svého bydliště pořídila zahrádku. Odmítla se ale lopotit nad záhonky, které zůstaly od bývalého majitele. "Chtěli jsme mít místo, kam je možné po práci vyrazit za odpočinkem," popisuje čtenář.
Po zakoupení zahrady v roce 2006 jsme se rozhodli přebudovat ji z pěstitelské na relaxační. Chtěli jsme mít s rodinou místo, kam je možné po práci vyrazit za odpočinkem. Následovala spousta úprav od zrušení záhonů po bývalém majiteli, který byl vášnivým zahrádkářem, po vysázení okrasných keříků a kompletní rekultivaci některých míst. Vůbec první "stavbou" byla dětská skluzavka s domečkem, pískovištěm a houpačkami. Protože cena hotových řešení byla neúnosně vysoká, zvolil jsem, tak jako obvykle, řešení vlastní. Tedy rozkreslení, nákup materiálu a stavba svépomocí.

Pak došlo na náročnější stavbu zahradního kamenného krbu s udírnou. Udělal jsem návrh a vykopal základnu v jílovité půdě na bývalé bažině. Následovala vlastní stavba, která s přestávkami trvala téměř dva roky. Udírna funguje na jedničku a totéž mohu prohlásit i o pečení na kameni.

Zdroj: https://bydleni.idnes.cz/zahrada-terasa-bazen-0l4-/exterier.aspx?c=A130408_185606_exterier_web


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo