Firma z Moravy mění podobu světových velkoměst. Lavičky dělá i pro Google

28.08.2013 08:58

Jako je v zahraničí slavný výrobce nábytku Ton, prosazuje se svým designem firma mmcité na veřejných prostranstvích nejen evropských měst. Jejich lavičky, tramvajové zastávky nebo přístřešky pro kola najdete v Paříži, Emirátech nebo Brazílii.

Firma mmcité není žádný start-up. V Bílovicích nedaleko Uherského Hradiště navrhují a vyrábějí městský mobiliář, jako jsou lavičky, tramvajové zastávky, odpadkové koše, zábradlí nebo stojany na kola už dvacet let.
Design je částečně jejich vlastní, dělají ale i podle návrhů renomovaných světových jmen. Jejich byznys roste především díky exportu do řady evropských měst, ale i na Blízký Východ, do USA či Latinské Ameriky.
"Snažíme se starosty přesvědčit, že i lavička ve městě je součástí kultury," říká v rozhovoru pro IHNED.cz designér David Karásek, spoluzakladatel a spolumajitel firmy. Právě v těchto dnech představují svoje výrobky na veletrhu v německém Frankfurtu.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-60496830-firma-z-moravy-meni-podobu-svetovych-velkomest-lavicky-dela-i-pro-google


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo