Květináče, velké dřevěné květináče a květináče a truhlíky pro městský mobiliář

02.08.2011 15:51

Květináče, květníky a truhlíky

Květináče jsou taková malá zařízení určená pro pěstování rostlin. Květináče není nutné složitě představovat. Podobně jako květináče slouží pro pěstování rostlin i truhlíky. Truhlík má poněkud jiná tvar než květináč, ale jinak plní truhlíky i květináče stejný účel. To jsou květináče a truhlíky obecně. Květináče se ale samozřejmě dále dělí na dlaší typy. Každý zná klasické domácí květináče určené převážně pro pěstování květin. Kromě těchto květináčů ale existují i velké květináče venkovní. Venkovní květináče si člověk ani nemusí uvědomit, přitom je potkává denně. Velké květináče jsou součástí městského mobiliáře. Městský mobiliář, to jsou právě mj. i městské truhlíky a květináče určené ke zkrášlení veřejných prostor města. Mobiliář jsou dále lavičky, parkové lavičky a parkové květináče a samozřejmě existuje i termín jako je parkový a zámecký mobiliář. Zámecký mobiliář obsahuje totéž co městský mobiliář a to jsou velké květináče a lavičky.

Velké dřevěné květináče pro zámecký a městský mobiliář

Co je to mobiliář jsme si už vysvětlili. Rovněž i to, že můžeme mít městský mobiliář či zámecký mobiliář. Z celého mobiliáře nás budou zajímat květináče pro města, parky a veřejné prostory. Nejedná se tedy o klasické malé květináče určené domů ale o velké květináče. Konkrétně nás v zájmu SEO optimalizace webu budou zajímat velké květináče, dřevěné květináče, velké dřevěné květináče, dřevěné velké kvěináče a pak ještě květináče z pozinkovaného plechu, tedy kovové květináče. Plastové ani jiné květináče nás nezajímají. Jako každá jiná součást mobiliáře mají i květináče svého výrobce. Oslovit přímo výrobce květináčů má řadu výhod. Například to, že máte květináč přímo od zdroje. To je u velkých květináčů jasná výhoda, neboť tyto květináče nepotřebuje každý a rovněž je každý nevyrábí. Navíc speciální určení těchto květináčů přímo říká, že se v případě jejich koupě nejedná o klasické spotřební zboží, kterým jsou například malé truhlíky a květináče. Velké květináče ale samozřejmě nepoptávají pouze města a obce pro svoje městské mobiliáře, či snad správci hradů a zámků pro parkové mobiliáře. Velké květináče jsou čím dál víc žádané i u běžných zákazníků, kteří si jimi zvelebují zahrady a okolí domu.

Zahrady a květináče

Zahrady jsme zde řešili z hlediska oplocení. Faktem je, že klasickému zahrádkaření se v dnešní postmoderní době věnuje stále méně lidí. Ale zahrady jsou čím dál větší a lidé na ně nemají čas. Začnou tím, že zahrady oplotí, osadí trávníkem a pak marně dumají, jak si zahradu ještě víc vylepšit. Pro ně jsou ideální zahradní pergoly, zahradní nábytek a samozřejmě výše zmiňované květináče, tedy velké zahradní květináče, truhlíky a je jedno zda dřevěné nebo z pozinkovaného plechu. I když je fakt, že klasické zelené zahradě víc sluší dřevěné květináče než květináče z pozinkovaného plechu. A i zde platí, že vzhledem k přesně a úzce směřované specifikaci je nejlepší poptat květináče přímo u výrobce, který dokáže nabídnout velký výběr velkých květináčů a případně i poradit, neboť kdo jiný než výrobce zná svoje květináče lépe? A pokud narazíte na výrobce, který nabízí nejen květináče, ale i ploty, pletivo a oplocení na klíč, pak máte skoro výhráno, protože oplocení a pletivo, to už je kus zahrady.

 


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo