Levné pletivo, levné poplastované pletivo a levné pozinkované pletivo

23.04.2012 10:08

 

 

Levné pletivo

Pletivo může mít mnoho podob. Existuje pozinkované pletivo, poplastované pletivo, farmářské pletivo nebo tak zvané lesnické pletivo. Pletivo slouží pro ploty a oplocení pozemku. Požadavek na levné pletivo je jedním ze základních, ať chceme nebo nechceme. Levné pletivo ale nezaručí levné oplocení. Levné ploty totiž neobnáší jenom pletivo, ale i sloupky, branky a brány. To vše, včetně typu pletiva, tvoří oplocení pozemku. Aby bylo oplocení funkční a přitom levné, musíme si slovo levné převést do časové osy, kdy bod nula je den kdy se rozhodneme pletivo nakoupit a konec osy tvoří životnost pletiva. Máte přímku nebo polopřímku? U přímky totiž vidíte jasně konec životnosti pletiva. A jako nosnou hodnotu je třeba doplnit cenu pletiva. Pak teprve lze dělat závěry, zda je pletivo levné či nikoliv.

Levné poplastované pletivo

Pro levné poplastované pletivo je nejlepší osolovit přímo výrobce pletiva. Výrobce, který poplastované pletivo vyrábí, má obvykle ty nejnižší ceny pletiva. Výjimkou může být internetový obchod nebo místní obchodní zastoupení výrobce pletiva. Jak již ale bylo řečeno výše a bude připomenuto níže, levné poplastované pletivo nemusí být to nejlevnější v rámci rozpočtu na celé oplocení. Ploty tvoří pletivo, ale i branky, brány a sloupky, na které se poplastované pletivo napíná a s těmi všemi je potřba počítat v rámci rozpočtu na levné oplocení.

Levné pozinkované pletivo

Pozinkované pletivo, respektive levné pozinkované pletivo, to je takový druh pletiva, který není drahý, ale my, pokud chceme levné oplocení, nemůžeme řešit janom pořizovací náklady pletiva. Levné není vždy trvanlivé. To je to, oč tu běží. Abychom si tedy mohli pořídit levné pozinkované pletivo, můsíme vzít v úvahu celkové náklady na uvažované oplocení, které dále tvoří sloupky (mezi ně se poplastované pletivo napíná), branky (slouží ke vstupu "mezi" ploty) a brány (slouží k vjezdu do oplocení). Levné pozinkované pletivo je pouze jednou z rozpočtovných položek oplocení.

 


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo