Pletivo - poplastované pletivo, pozinkované pletivo a sloupky

24.11.2011 08:41

Poplastované pletivo pro ploty

Ploty využívají poplastované pletivo velmi často. Poplastované pletivo je druh pletiva pro ploty a oplocení pozemků, které je chráněno proti korozi pomocí vrstvy plastu. Plast má několik výhod proti pozinku (zinek se využívá jako protikorozní ochrana pro pozinkované pletivo). Plastové pletivo nekoroduje. Tedy pokud je poplastované dobře. Znáte zkorodované pletivo? Tak to bylo původně pozinkované pletivo. Poplastované pletivo má výhodu, že je koroze skryta vrstvou plastu a tím pádem se zdá i po dlouhé době jako by poplastované pletivo nekorodovalo. Prvadou je, že jakékoliv pletivo nekoroduje, pokud jeho povrchová vrstva funguje a je dobře udělaná.

Pozinkované pletivo a ostnatý drát pro zabezpečení pozemků a oplocení

Pokud se pro zabezpečení pozemku rozhodnete pro pozinkované pletivo, pak je dobré mít na paměti, že když už se má jednat o zabezpečení, pak je dobré na vrchol plotu umístit ostnatý drát. Oplocení je obecně pouze pasivní forma zabezpečení pozemku. Aktivní formou zabezpečení jsou CCTV kamerové systémy, hlídací psi apod. Pozinkované pletivo plní roli stěny oplocení. Ploty obecně spadají do kategorie pasivní zabezpečení. Pozinkované pletivo pak jenom tvoří plášť nebo stěnu oplocení, kterou je třeba umístit mezi sloupky. Ploty mají obecně ještě brány a branky pro vstup a vjezd.

Sloupky pro pletivo, branky a brány

Pletivo potřebuje plotové sloupky. Mezi sloupky se vypíná jak pozinkované, tak poplastované pletivo. Mimochodem, pozinkované pletivo a poplastované pletivo nejsou jediné dva druhy pletiva využívané pro ploty. Další jsou farmářské pletivo a nebo lesnické pletivo. Lesnické pletivo potkáte nejčastěji v lese a lesníci jej využívají pro ochranu strmků proti okusu apod. a farmářské pletivo naopak využívají pletivo na poli a při chovu dobytka. Všechny druhy pletiva potřebují sloupky a jakékoliv oplocení potom využívá branky a brány. I branky a brány se umísťují mezi plotové sloupky.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo