Pletivo pro ploty na klíč a branky a brány s pohony pro oplocení zahrady

23.07.2012 19:13

 

 

Pletivo pro oplocení zahrady

Oplocení zahrady nepotřebuje vždy pletivo. Pletivo lze nahradit jednoduše dřevěný plotem, který místo pletiva využívá dřevěné sloupky a trámky, na které jsou tyto sloupky tvořící oplocení přepevněny. Oplocení se jinak obecně využívá jako pasivní zabezpečení pozemku nebo zahrady. Proč pasivní? Protože se pletivo neumí bránit. Jedině, že by se jednalo o elektrické ploty, které jsou napojeny na zdroj jenž z nich dělá nebezpečného protivníka. Tedy nikoliv ohradník pro dobytek, ale ploty typu toho, co tady soudruzi komunisti bezmála čtyřicet let používali, aby jim lidé neutekli ze země zaslíbené do drsného světa kapitalismu (idioti). Pletivo se používá dvojí a to pozinkované a poplastované. Pozinkované nebo poplastované pletivo vybíráme podle požadavků na vzhled a cenu oplocení.

Ploty na klíč, to jsou i brány a branky

Pro ploty na klíč je třeba dodat nejen pletivo, ale i sloupky a pochopitelně i vjezdové brány a vchodové branky. Bez nich by bylo sico oplocení nedobytné a svůj účel zabezpečení pozemku by tak plnilo bezvýhradně, na druhou stranu bychom se do takto zabezpečené zahrady nedostali a celý plot na klíč by ztratil smysl. Na klíč se ploty staví právě proto, aby s jejich realizací neměl majitel zahrady žádné starosti. Proto je obsahem zadání pro ploty na klíč i dodávka kvalitní brány a pochopitelně i branky. Brány se obvykle navíc vybavují pohony pro jejich otevírání. Branky jsou zase nejčastěji typizovaných rozměrů a hodí se tak pro prodej přes eshop. To ostatně platí i pro pletivo určené na ploty.

Elektrické pohony pro brány a sloupky pro ploty a oplocení

Sloupky a elektrické pohony lze samozřejmě rovněž dodat přes eshop. Elektrické pohony i sloupky tvoří jasně daný prvek oplocení a tím pádem jej lze prodávat i samostatně. Při realizaci oplocení na klíč se ale obvykle nákup komponentů sólo nevyplatí. Ploty na klíč mají jasně daný rozpočet a ten už pochopitelně uvažuje nejen branky a brány nebo pozinkované či poplastované pletivo, ale i práci. A práce tvoří výraznou cenu celého oplocení na klíč. Cena za plot na klíč se pak skládá z celku a rozpočet dává jasně cenu za celé dodání všeho bez dalšího navýšení ceny. Pak už nehraje roli cena za elektrické pohony ani sloupky nebo branky či použitý typ brány.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo