Pletivo, zahrada, zahradní nábytek a zahradní traktory, sekačky, technika a nářadí

15.08.2011 08:59

Zahrada a pletivo, oplocení, brány, branky a ploty

Tento PR blog primárně probírá horem i spodem oplocení a vše co s ploty souvisí. Primárně tedy pletivo (nejen proč zrovna pletivo, ale i jaké pletivo použít - zda pozinkované pletivo nebo poplastované pletivo), branky a brány pro ploty, pletivo pro branky a brány apod. Brány a branky jsou vstupními otvory dovnitř oplocení. Pletivo zase tvoří hradbu oplocení. Současně ale může pletivo sloužit i jako výplň pro brány a branky. Oplocení (pletivo, branky, brány...) je součástí zabezpečení. Zabezpečení tohoto typu se počítá mezi pasivní zabezpečení (aktivní zabezpečení tvoří kamery, pohybová čidla apod.), které chrání pozemek a majetek na pozemku uvnitř oplocení. Ploty a oplocení můžeme využít nejen pro zahrady, ale i pro parkoviště, firemní prostory apod. Pletivo jakožto meteriál hojně využívaný pro ploty a oplocení můžeme dělit nejen podle povrchové úpravy (pozinkované pletivo, poplastované pletivo), ale i podle využití (elsnické pletivo, farmářské pletivo apod.).

Zahradní nábytek a zahrady

Zahrada může sloužit pro zábavu či užitek. Zahradní nábytek pak rozhodně slouží pro zábavu, tedy relaxaci. Pokud si vezmene možnosti využití oplocené zahrady, pak právě zahradní nábytek nabízí možnost lenošení a odpočinku. Zahrada nemusí být pouze místem "nucených" prací ve formě obhospodařování a  údržby zahrady. Kvalitní zahradní nábytek je místem relaxace a odpočinku bez nutnosti větší údržby zahrady. O pracovní technice, kterou samozřejmě potřebujeme i pro zahradu, kde je pouze zahradní nábytek, si povíme níže. Zahradní nábytek můžeme stejně jako pletivo dělit podle materálu. V tomto řpípadě ale nikoliv podle povrchové úpravy, nýbrž podle skutečného materiálu, ze kterého je zahradní nábytek vyroben. Existuje dřevěný zahradní nábytek, vovoý zahradní nábytek nebo plastový zahradní nábytek. Každý z těchto materálů pro zahradní nábytek disponuje specifickými vlastnosti a designem. Jaký zahradní nábytek zvolit je volbou osobních preferencí.

Zahradní technika, zahradní traktory, sekačky, nářadí a nástroje

Zahradní nábytek je místem relaxe a odpočinku uvnitř oplocení zahrady. Zahradní technika, nářadí, nástroje a stroje (sekačky, traktory, ridery, mulčovače, křovinořezy, plotostřihy) slouží k údržbě zahrady. Přičemž zahradní nábytek a zahradní technika se nevylučují. I zahrada, kde je pouze zahradní nábytek potřebuje čas od času posekat. K tomu slouží zahradní traktory, ridery, sekačka na trávu apod. Pro větší údržbu zahrady zase využívání mulčovače, příslušenství pro zahradní traktory (vozíky, radlice, brány, pluhy, sekačky), sfukovače listí, křovinořezy, plotostřihy, elektrické nůžky na živé ploty a nebo klasické ruční zahradní nářadí. Jak je vidět, ani relaxace na zahradě není bez práce. Na druhou sranu, zahradní nábytek usazený uprostřed krásně posekané zahrady, to je důvod k dobrému pocitu. Stejně tak i práce, při níž na sekčení zahrady využijeme výkonné ridery, sekačky na trávu nebo zahradní traktory a o o další údržbu se postaráme s nasazením vybavení z kategorie zahradní technika, nářadí a stroje.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo