Levné pletivo nebo pletivo levně

01.07.2011 19:32

Tento blog, kde budeme řešit oplocení, pletivo, vrata, brány a vše související jsem se rozhodnul pojmout lehce osvětově. A když už jsme u té osvěty, začneme tématem, které by mělo zajímat hlavně všechny webmastery a optimalizátory webových stránek. Na co vlastně optimalizovat eshop, ktreý prodává pletivo? Tedy pokud chceme prodávat levné pletivo. Nebo nabízíme pletivo levně? Čeština je úžasná řeč.

Levné pletivo vs. pletivo levně

Levné pletivo zadá uživatel do vyhledávače vždy, když bude hledat levné pletivo. Levné pletivo, to je přídavné a podstatné jméno. Jaké? Levné. Co? Pletivo. Nebo budete raději hledat pletivo levně. Podstatné jméno a příslovce? Co? Pletivo. Jak? Levně. Pokud se podíváme do statistik na Seznam, zjistíme, že nepoznáme, zda lidé hledají levné pletivo nebo pletivo levně. Stastistika sice ukazuje slovní spojení "levne pletivo", ale slova se zobrazují řazená podle abecedy, takže je v kontextu zřejmé, že takhle si asi nepomůžeme. Na druhou stranu slovo pletivo hledá aktuálně ve shodě 1 592 a přesně 219 uživatelů. Levné pletivo ať tak či onak hledá ve shodě 37 a přesně 31 lidí. Z toho vyplývá, že levné pletivo nebude to, co je pro optimalizaci nejdůležitější.

 

 

Poplastované pletivo, plotové pletivo, pletivo na plot, pletivo plot

Mnohem důležitější než levné pletivo, a to je zajímavé, jsou v nadpise uvedená slovní spojení - poplastované pletivo, plotové pletivo, pletivo na plot a pletivo plot. Aktuální statistiky hledanosti těchto sousloví se základem ve slově pletivo si může každý dohledat sám. Pokud bych je sem zkopíroval, budou zítra zastaralé. Toto zjištění je zajímavé mj. proto, že si spousta majitelů eshopů myslí, že slovo "levné" ja zaklínadlem, které jim přivede nejvíc zákazníků. Není to pravda. Poplastované pletivo třeba v kontextu se slovem levné nehledá v první desítce výrazů nikdo. Pro poplastované pletivo lidi víc zajímá výška plotu, kde bude pletivo použito. A pak samozřejmě jsou i tací, kteří v Seznamu hledají url poplastovane-pletivo.cz. Což je svým způsobem komické, neboť Seznam měl v mulých cca. 80ti dnech problém najít sám sebe. Další slovní spojení jako je plotové pletivo, pletivo na plot a pletivo plot  jsou o poznání méně hledané než poplastované pletivo. V každém případě je zřejmé, že plotové pletivo jako výraz sám o sobě funguje jinak než pletivo plot a pletivo na plot. Pletivo plot může hledat ten, kdo si myslí, že vyhledávače nechápou složité řetězce slov a hledá tedy heslovitě pletivo plot. Pletivo na plot je běžný, v hovorové řeči užívaný výraz, který zadávají tí, kde hledají tak, jak by hledali v normálním životě mimo internet.

Pletivo na internetu

Až tedy budete hledat pletivo, ploty, levné pletivo nebo další výrazy na internetu, vzpomeňte si, jak rozmanitá je jenom nejčastěji hledaná shoda pro slovo pletivo. Co je ale pro všechny, kdo hledají pletivo, levné pletivo, poplastované pletivo, brány, vrata, oplocení a další druhy pletiv na ploty důležité je, že vyhledávač vždy něco najde!


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo