Sloupky, branky a vrata na klíč

13.04.2012 10:35

Sloupky pro ploty a oplocení

Ploty a oplocení na klíč potřebují kvalitní plotové sloupky. Sloupky jsou základem oplocení a tvoří obvod celého plotu. Ploty na klíč znamenají, že dodavatel dodá pro oplocení na klíč celý plot, tj. pletivo, sloupky i branky a brány pro všechny realizované ploty. Sloupky jsou vlastně tyčky, na které se připevňuje pletivo. Na silnější plotové sloupky se pak umísťují i bránya branky včetně příslušenství. Příslušenství pro brány znamená především elektrické pohony určené k otevírání brány. Proto jsou tyto sloupky silnější, než sloupky nesoucí pletivo. Sloupky mohou být, stejně jako pletivo, pozinkované nebo poplastované.

Branky a brány pro oplocení a ploty

Ploty a oplocení potřebují vchod a tento vchod tvoří branky. Branky sloužím lidem a majitelům pozemku, aby mohli navštívit pozemek, který jejich oplocení chrání a před vnikem nepovolaných osob. Ploty tedy netvoří pouze plotové sloupky a pletivo. Branky jsou samozřejmě široký pojem a může ve svém dalším významu zanmenat i branky jakožto fotbalové body nebo konstrukci fotbalové branky. Pro ploty a oplocení ale máme jiné, specifické branky. Branky nepotřebují pohony. Eletrické pohony se využívají pro větší brány a nebo vrata.

Vrata a elektrické pohony vrat a bran

Elektrické pohony pro vrata dnes dodává každý, kde vrata na klíč nabízí. Na klíč znamená, že si majitel pouze vybere typ vrat o které má zájem a montážní firma mu vrata dodá na klíč. Pohon vrat je takový pohon, který se stará o to, aby šlo vrata otevřít bez fyzického kontaktu. Elektrické pohony mohou být stejné pro vrata i brány a jedná se o lineární elektrické pohony nebo i jiné principy otevírání vrat a bran, které odpovídají konstrukci vrat nebo brány. Elektricky ovládaná vrata se dnes běžně montují na všechny nově postavené garáže a průmyslové haly. podle toho jsou i nazávány garážová vrata nebo průmyslová vrata.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo