Zahradní sekačky, sněhové frézy a další zahradní technika a stroje pro údržbu zahrádky a okolí domu

27.07.2012 10:32

Zahradní sekačka - sečení zahrady pomocí zahradní sekačky

Sečení zahrady dnes nejčastěji probíhá pomocí zahradní sekačky. Pro hodně velké zahrady se potom používá zahradní traktor. Zahradní traktor i zahradní sekačka patří k nejvyužívanějším technice, která slouží pro údržbu zahrady. Údržba zahrady obecně slouží ke zkulturňování prostředí, jenž zahrada představuje v bezprostřední blízkosti domu. Proto je o zahradní sekačky velký zájem. Dřív se místo sekačky používala ruční kosa a na malé plochy srp (a na velké parchanty kladivo). Přitom sečení trávy není jediná činnost, která slouží ke zkulturnění zahrady. Mezi další obdobné práce patří vyžínání keřů a neudržované trávy (zde z kategorie zahradní techniky přichází na řadu křovinořez - dříve to byl spíš ten výše jmenovaný srp) a pak tu samozřejmě máme motorové pily a jiné vychytávky.

Sněhové frézy - sněhová fréza jako příslušentví pro zahradní traktor

Zahradní traktor lze využít například jako nosič sněhové frézy. Sněhová fréza je typ zahradního stroje, který patří do kategorie jednoúčelové zahradní techniky. Zahradní technika jako je právě sněhová fréza má, jak její samotný název napovídá, jen jeden smysl a to je úklid sněhu a údržba okolí domu v zime. Vedle toho je zahradní traktor, který je shcopen nést příslušenství. A kategorii příslušenství má zahradní traktor i sněhové frézy. Sněhová fréza tak umožňuje využít zahradní traktor i jinak, než jako velké zahradní sekačky a tím se z něj stává celoročně využitelná zahradní technika.

Elektrické a benzínové zahradní stroje a zahradní technika

Zahradní sekačka, traktor nebo křovinořez nejsou jediná zahradní technika, kterou lze v rámci zahrady využít. Z těch jemnovaných jsou to samozřejmě i motorové pily, sfukovače listí a další. Sfukovače listí, motorové pily nebo i křovinořez či zahradní sekačky mohou být benzínové a nebo elektrické. Elektrické a benzínové pohony pro zahradní stroje určují jejich využotelnost v rámci údržby okolí domu a zahrady. Stejně jako montáž příslušenství umožňuje využít zahradní traktor jak roli sněhové frézy, tak v roli zahradní sekačky, dávají elektrické a benzínové pohony zahradní techniky této technice mobilitu a možnost vyšších výkonů nebo naopak dobré ceny a nenáročnosti na provoz i údržbu vlastního stroje.


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo