Zahradní traktory české výroby (Starjet, Karsit) vs. zahraniční výrobce Husqvarna či Honda. Mountfield je zahradní traktor český nebo zahraniční?

27.05.2013 16:05

České zahradní traktory Starjet a Karsit

Zajímají Vás zahradní traktory a zaujala vás i informace, že existují i ryze české zahradní traktory? Zahradní traktory mají v česku dlouhou a bohatou historii. Pro české zahrádkáře navíc byly zahradní traktory v době nedávno minulé i důvodem vylepšit vlastní kutilský um. Ač se to může zdát v dnešní době smšné, před revolucí u nás vznikaly zahradní traktory nejen na výrobních linkách firmy Jikov, ale i ryze podomácku, tedy svépomocí. Svépomocí postavené zahradní traktory většinou tvořily nejrůznější součástky a díly z jinéd dopravní techniky (z aut i motorek), které jako celek nicméně fungovaly jako zahradní traktor. Dnes ale vskutečně české zahradní traktory reprezentují značky Jikov, Starjet a Karsit. Možná bychom mezi české zahradní traktory mohli zařadit i Mountfield, nciméně o tomto fenoménu až později.

 

 

Zahraniční zahradní traktor, to jsou značky Husqvarna a nebo Honda

Honda i Husqvarna jsou synonymem pro zahradní traktor světové produkce a kvality, se kterou se ale jakýkoliv výše jmenovaný zahradní traktor (snad jens výjimkou výroby svépomocí) může hrdě měřit. Proč by se měl ale český zahradní traktor měřit právě se značkami Husqvarna a Honda? To je jasné každému, kdo někdy zahradní traktor používal dlouhodobě. Značka Husqvarna i japonská Honda představují skutečnou špičku na poli výroby zahradních traktorů. CO na tom, že spoustu komponent tvoří součástky made in China. Zahradní traktor jako celek navrhují lidé, které si Honda i Husqvarna vybraly s důrazem na pokračování vlastní tradice a tak i kvality a záruky. To vám žádný anonymní výrobce zahradních traktorů made in China nedá.

Jsou zahradní traktory Mountfield made in China

Kdo je výrobce zahradních traktorů Mountfield. Značka Montfield je ryze český producent zahradní techniky. Což ale v době globální ekonomiky a světových trhů vůbec neznamená, že jsou tímto výrobcem produkované zahradní traktory skutečně jeho reálným výrobkem. Sám Mountfield na problematiku "made in china" upozornil v rámci jedné z minulých sezón, kdy v reklamně použil příměr, že jeho zahradní technika není "žádná Čína". Z toho důvodu jsme tehdy, tuším v roce 2008, oslovili prodejnu Mountield s dotazem na zemi původu. Odpovědí bylo, že to skutečně není Čína, ale Itálie. Otázkou zůstává, jestli umí lepší zahradní traktor nabídnout Čína nebo Itálie. Na druhou stranu má dnes Mountfield nejen silný marketing, ale i brand a ten by bez kvalitní zahradní techniky jen těžko obhájil. Základem je opět kvalitní produkt a v tom jsou si Mountfild, české i zahraniční značky rovny.

 


Dřevěný zahradní nábytek z masivu. - Brány, ploty a pletivo